1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. satesaus

satesaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-1999

Ingrediënten 4 personen


5 deciliter Water, 3 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels Olijfolie, 2 eetlepel of azijn, 2 eetlepels Ketjap asin, 2 eetlepels Ketjap manis, 2 theelepel Sambal oelek, 1 theelepel sate kruiden, 3 eetlepels Bruine suiker, 2 teentjes Knoflook, 1 ui.


Verder heb je nodig


Steelpan en koekepan.


Uitstekende satesaus ook voor de BBQ

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui snipperen knoflook fijnhakken. Sate kruiden is een mengsels van 1 tl kurkuma, 1 tl laos, 1 tl koriander, 1 tl sereh, 1 tl jintan.

Bereidingswijze

Water opzetten in steelpan tot deze kookt.
Olijfolie in koekepan heet laten worden.
Fruit de ui in de olie en vermeng met de fijngehakte knoflook.
Koekepan van gas afhalen bruine suiker, ketjap, sambal en sate kruiden door elkaar heen roeren en terug op een laag gas zetten.
Pindakaas er bij en goed door elkaar heen roeren.
Met gekookt water mengen tot de juiste dikte.
Afmaken met 2 eetlepels azijn.

Serveertip

Heerlijk bij kippepoten, gehaktballen, of bij de bbq en natuurlijk bij een sate.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rkroezen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rkroezen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top