1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugese arroz doce

Portugese arroz doce

Door: arjenversluis

  • Portugees, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-1999

Ingrediënten 6 personen


1 liter melk
4 eetl. rijst
6 eetl. suiker
4 st. eieren
citroenschil
kaneel



Dit is Portugees voor zoete rijst, een simpel snel klaar te maken recept. In Portugal heeft bijna ieder restaurant dit op de menu-kaart staan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Melk met citroenschil aan de kook brengen, rijst toevoegen en suiker, zachtkjes laten koken tot rijst gaar is.
Eigeel en eiwit scheiden, eigeel loskloppen, in pan doen en 1 minuut mee laten koken.
Eiwit opkloppen en daarna rustig door roeren zodat rijst luchtig blijft. In kleine schaaltjes doen, in koelkast zetten en voor serveren er wat kaneel over strooien.

Serveertip

Koud serveren (uit koeling)



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arjenversluis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top