Garnalencreme In Tomaten
- Bijgerecht
- > 120 min.
een visrecept,
heel lekker
Ingrediënten 4 personen
4 stevige tomaten,100 g gepelde tomaten,15 g Blue Band,15 g bloem,1 en een halve dl vis- boullion,1 blaadje witte gelatine,halve dl slagroom,halve eetlepel cognac,zout,peper,4 slabladeren!ps:over de bereidingstijd:het duurt zo lang omdat je het 2 uur moet laten staan de puree maken is niet zo lang werk!
Benodigdheden
keukenmachine of vijzel,koele plaats!
Voorbereiding
alle spullen in huis halen!
Bereidingswijze
Snijd het kapje met het kroontje van de tomaten af en hol ze met een theelepel voorzichtig uit.Bewaar de kapjes.Pureer de garnalen in een keuken machine of wrijf met een vijzel ze tot puree.Maak een veloutesaus door de boter in een pan te smelten roer er de bloem door tot een glad mengsel ontstaat.Giet er langzaam al roerende de visboullion bij.Laat de saus onder af en toe roeren op een matig vuur inkoken tot de helft overblijft.
Laat intussen in ruim koud water de gelatine enkele minuten weken.
Breng in een pan de wijn aan de kook.
Los hierin,van het vuur af,al roerende de goed uitgeknepen gelatine op.Meng dit samen met de cognac door de ingekookte veloutesaus Laat de saus afkoelen tot deze lauw is .Klop de slagroom stijf en meng dit samen met de garnalenpuree door de saus.Voeg naar smaak zout en peper toe.
Vul hiermee de tomaten en zet deze ca.2 uur op een koele plaats zodat de garnalencreme kan opstijven.
Leg op vier bordjes de slabladeren en en zet er de tomaten op .
Leg de kapjes ernaast.Garneer de tomaten met een blaadje peterselie!
Smullen maar!
Dit is een recept uit het viskookboek van Blue Band.