noord-duitse aardappelsalade

  • Duits, Salade
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-09-1999

Deel dit recept

Ingrediënten

  • 1 kg gekookte aardappels
  • 4 halfhard gekookte eieren
  • 6 eetlepels olie
  • 1 à 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 12 fijngehakte sjalotjes
  • 1 eetlepel kappertjes (of 3 fijngehakte zoetzure augurken)
  • 1 bosje fijngesneden bieslook
  • 1 bosje fijngesneden peterselie
  • zout, peper
  • 1 blik Unox bockworst

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen en eieren in plakjes. Meng deze met olie en azijn. Voeg de uitgeperste tenen knoflook toe en roer voorzichtig de sjalotjes erdoor. Maak op smaak met de peterselie, bieslook, kappertjes of augurk, zout en peper. Laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Voeg vlak voor het serveren de in stukken gesneden warme bockworst toe.


*TIP* Een in stukjes gesneden rode paprika geeft niet alleen meer kleur aan de salade, maar zorgt ook voor extra smaak.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten