1 kg gekookte aardappels
4 halfhard gekookte eieren
6 eetlepels olie
1 à 2 tenen knoflook
1 eetlepel witte wijnazijn
12 fijngehakte sjalotjes
1 eetlepel kappertjes (of 3 fijngehakte zoetzure augurken)
1 bosje fijngesneden bieslook
1 bosje fijngesneden peterselie
zout, peper
1 blik Unox bockworst
Snijd de aardappelen en eieren in plakjes. Meng deze met olie en azijn. Voeg de uitgeperste tenen knoflook toe en roer voorzichtig de sjalotjes erdoor. Maak op smaak met de peterselie, bieslook, kappertjes of augurk, zout en peper. Laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Voeg vlak voor het serveren de in stukken gesneden warme bockworst toe.
*TIP* Een in stukjes gesneden rode paprika geeft niet alleen meer kleur aan de salade, maar zorgt ook voor extra smaak.