1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelsalade
  5. Duitse aardappelsalade
  6. noord-duitse aardappelsalade

noord-duitse aardappelsalade

  • Duits, Salade
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-09-1999

Ingrediënten


1 kg gekookte aardappels
4 halfhard gekookte eieren
6 eetlepels olie
1 à 2 tenen knoflook
1 eetlepel witte wijnazijn
12 fijngehakte sjalotjes
1 eetlepel kappertjes (of 3 fijngehakte zoetzure augurken)
1 bosje fijngesneden bieslook
1 bosje fijngesneden peterselie
zout, peper
1 blik Unox bockworst



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen en eieren in plakjes. Meng deze met olie en azijn. Voeg de uitgeperste tenen knoflook toe en roer voorzichtig de sjalotjes erdoor. Maak op smaak met de peterselie, bieslook, kappertjes of augurk, zout en peper. Laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Voeg vlak voor het serveren de in stukken gesneden warme bockworst toe.

*TIP* Een in stukjes gesneden rode paprika geeft niet alleen meer kleur aan de salade, maar zorgt ook voor extra smaak.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annelief


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annelief
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top