1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tagliatelle Met Doperwten, Champignons En Spek

Tagliatelle Met Doperwten, Champignons En Spek

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-09-1999

Ingrediënten 4 personen


1 bakje kastanjechampignons, 100 gr katenspek, 4 takjes peterselie, 200 gr (verse) tagliatelle, beetje zout, 25 gr boter, 200 gr doperwten (diepvries), 1 dl slagroom, 50 gr geraspte Parmezaanse kaas



Lekker voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Champignons schoonvegen en in kleine stukjes snijden. Katenspek in reepjes snijden. De peterselie boven een kopje fijnknippen.

Bereidingswijze

Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing (al dente). In grote pan de boter smelten en het spek ca. 2 min. zacht uitbakken. Champignons toevoegen en zacht meebakken. Vervolgens de doperwten toevoegen en ca. 5 min. meeverwarmen. Tagliatelle afgieten en de slagroom er door roeren, ca 2 min. goed verwarmen.

Serveertip

Op de borden de tagliatele mooi nerleggen (nestje) Champignonmengsel erop/erin scheppen. Peterselie en de helft van de kaas erover strooien. De rest afzonderlijk erbij serveren.

een recept van Mario Uva



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beuvbos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beuvbos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top