Gemberkip Met Kapucijners

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-09-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr kapucijners, 1 braadkuiken in 4 delen, 1 theelepel djahe, 2 theelepels zwarte peper, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel saffraan (fijngewreven), 3 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 mespunt kaneel, 1 prei in dunne ringen, 50 gr. boter, 2 uien in ringen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de kapucijners gedurende 12 uur in water. Wrijf de kuikenstukken in met een mengsel van gember, zout en peper. Laat de kapucijners uitlekken en kook ze in een liter water in ca 1 uur gaar. Laat ze opnieuw uitlekken en spoel ze af met koud water. Ontvel de kuikenstukken en leg de stukken in een braadschotel. Voeg saffraan, peterselie, kaneel, prei en boter toe. Schenk er 1 liter water bij en breng hetr geheel aan de kook. Stoof de kuiken stukken ongeveer 1 uur. haal de kip uit hte stoofvocht en houd haar warm. Doe de ui en kapucijners in het stoofvocht en kook het vocht in tot sausdikte. Leg de stukken kip er boven op

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten