1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gemberkip Met Kapucijners

Gemberkip Met Kapucijners

Door: felicia

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-09-1999

Ingrediënten 4 personen


250 gr kapucijners, 1 braadkuiken in 4 delen, 1 theelepel djahe, 2 theelepels zwarte peper, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel saffraan (fijngewreven), 3 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 mespunt kaneel, 1 prei in dunne ringen, 50 gr. boter, 2 uien in ringen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de kapucijners gedurende 12 uur in water. Wrijf de kuikenstukken in met een mengsel van gember, zout en peper. Laat de kapucijners uitlekken en kook ze in een liter water in ca 1 uur gaar. Laat ze opnieuw uitlekken en spoel ze af met koud water. Ontvel de kuikenstukken en leg de stukken in een braadschotel. Voeg saffraan, peterselie, kaneel, prei en boter toe. Schenk er 1 liter water bij en breng hetr geheel aan de kook. Stoof de kuiken stukken ongeveer 1 uur. haal de kip uit hte stoofvocht en houd haar warm. Doe de ui en kapucijners in het stoofvocht en kook het vocht in tot sausdikte. Leg de stukken kip er boven op



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van felicia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top