Sushi Met Krab
- Japans, Bijgerecht
- 30-60 min.
Sushi van krab, komkommer en avocado
Ingrediënten 4 personen
450 gram Japanse rondgraanrijst,750 ml water,
2 eetl. rijstazijn,
2 theel. suiker,
1 theel. zout,
5 vellen nori,
1 theel. wasabipoeder,
1 kleine komkommer,
1 avocado,
12 krabsticks,
1 eetl. sesamzaad,
50 ml Japanse sojasaus
Benodigdheden
sushimatje
Voorbereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, en laat afkoelen.
Schil intussen de komkommer en de avocado. Verwijder de pit van de avocado en snijd beide vruchten in reepjes.
Los het zout en de suiker op in twee eetlepels van de rijstazijn. Roer dit mengsel met een houten spatel door de rijst heen.
Bereidingswijze
Leg iin vel sushi nori op een bamboe sushimatje.
Verdeel er 1/5 van de rijst over en laat daarbij 2 centimeter aan de bovenkant van de sushi nori vrij.
Meng de wasabi met water tot een pasta. Breng in een smalle streep in het midden over de breedte van de rijst 1/5 van de pasta aan. Leg hierop reepjes krab, avocado, komkommer en wat sesamzaad.
Rol de sushi vanaf de onderkant met behulp van het bamboematje stevig op.
Bevochtig de vrijgelaten 2 centimeter met wat water en plak stevig vast.
Maak op deze manier 5 rollen. Snijd de rollen met een vlijmscherp mes in 6 gelijke stukken.
Serveer met de Japanse sojasaus als dip.