Satesaus

  • Internationaal, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-09-1999

Deel dit recept

Ingrediënten
zie bereidingswijze
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Alle ingredieenten kunnen tegelijk in ddde pan worden gedaan, bereidingstijd 10 minuten.

Bereidingswijze

1 potje pindakaas, snufje djahe, ketoembar, laos, ve-tsin, al naar gelang hoe heet je het wil hebben, mimimaal 1 theelepel sambal, een scheut ketjap manis, een flinke scheut gembersap, een beetje azijn en 1 uitgeknepen teentje knoflook. Dit tesamen aan de kook brengen met melk, bij het inkoken kun je de dikte bepalen, niet te lang laten doorkoken, want dan gaan bepaalde ingredieenten zich scheiden waardoor je een olieachtige laag op de saus krijgt.

Serveertip

als je de satesaus over het vlees schept, doe er dan ook nog een schepje seroendeng overheen.

Laatste reacties

kayleigh avatar
kayleigh 20-09-1999

Mmmmmmmmmmmmmm, ik heb al regelmatig bij jou thuis van dit recept mogen genieten en ben blij dat ik het nu ook zelf kan maken. Groetjes van je nichtje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten