1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Satesaus

Satesaus

  • Internationaal, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-09-1999

Ingrediënten


Zie bereidingswijze



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle ingredieenten kunnen tegelijk in ddde pan worden gedaan, bereidingstijd 10 minuten.

Bereidingswijze

1 potje pindakaas, snufje djahe, ketoembar, laos, ve-tsin, al naar gelang hoe heet je het wil hebben, mimimaal 1 theelepel sambal, een scheut ketjap manis, een flinke scheut gembersap, een beetje azijn en 1 uitgeknepen teentje knoflook. Dit tesamen aan de kook brengen met melk, bij het inkoken kun je de dikte bepalen, niet te lang laten doorkoken, want dan gaan bepaalde ingredieenten zich scheiden waardoor je een olieachtige laag op de saus krijgt.

Serveertip

Als je de satesaus over het vlees schept, doe er dan ook nog een schepje seroendeng overheen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chatgirl


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chatgirl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top