Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kipcocktail

Kipcocktail

Door: wouter_ba

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-09-1999

Ingrediënten 4 personen


250 gr. gekookte kipfilet
2 perziken
1 sjalotje
0,5 citroen
gemberpoeder
0,5 dl. mayonaise
1 selderijstengel
mosterdpoeder
2 eetl. geklopte slagroom
zout en peper



Frisse cocktail van kip met perzik

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schrik de perzikken in kokend water en pel ze. Snijd ze in hele kleine stukjes. Pers de citroen uit en sprenkel het sap over de perzikken. Snij de selderij in dunne boogjes en voeg dit bij de perzikken. Hak het sjalotje zeer fijn, voeg er wat gemberpoeder en mosterdpoeder bij. Voeg dit bij de perzikken, voeg wat zout toe, meng voorzichtig en laat een kwartier staan. Snij het kippenvlees in hele kleine stukjes en meng het door het perzikkenmengsel. Roer de mayonaise en de geslagen room door elkaar. Meng dit door het kip/perzik mengsel en zet koud weg tot aan gebruik.

Serveertip

Serveren op een bedje van (ijsberg)sla en met een paar stukjes stokbrood. Ook erg lekker op een toastje bij de borrel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wouter_ba
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top