Bospeen Met Rauwe Ham
- Nederlands, Borrelhapje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 20-09-1999
Net iets lekkerder dan een rauw peentje (al zullen vegetariers dat niet met me eens zijn!)
Bereidingswijze
Peentjes wassen en ontdoen van loof. Grotere exemplaren halveren. In pan met ruim kokend water en zout peentjes ca 2 minuten koken. In vergiet onder koud stromend water afspoelen. Uit laten lekken. Bosuitje schoonmaken, heel fijnsnijden en in kom doen. Olie, azijn, mosterd, zout en peper toevoegen. Tot dressing roeren. Peentjes erin leggen en ca 1 uur laten staan. Af en toe voorzichtig omscheppen. Hamplakjes op aanrecht uitspreiden. Peentjes met vork uit dressing nemen (dressing bewaren) en elk peentje in een plakje rollen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Serveertip
Serveer de peentjes op een bedje van waterkers, dat besprenkeld is met de rest van de dressing.
Voor de vegetariers onder ons: laat de rauwe ham weg. Wat rest is een minder flauw bospeentje...
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties