Gemarineerde Olijven

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-09-1999

snel klaar en heel apart bij de borrel.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel citroensap, 1 1/2 eetlepel witte wijnazijn, 1 1/2 eetlepel ketjap manis, 1/2 theelepel vloeibare honing, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 teentje knoflook, 2 takjes peterselie, 2 takjes munt, 4 potjes zwarte olijven zonder pit (nettogewicht ca 600 gram), 3 potjes groene olijven (eventueel met piment en amandelen. Nettegewicht ca 400 gram).
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In kom doen: olijfolie, sesamolie, citroensap, azijn, ketjap, honing en cayennepperer. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie en mint heel fijnhakken en door marinade roeren. In zeef potjes olijven afgieten en door marinade scheppen. Afgedekt ca drie uur in koelkast laten intrekken. Af en toe omscheppen.

Serveertip

Olijven in kommetjes doen en serveren met cocktailprikkers.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten