1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Gemarineerde Olijven

Gemarineerde Olijven

Door: pilskepeeters

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-09-1999

Ingrediënten 12 personen


2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel citroensap, 1 1/2 eetlepel witte wijnazijn, 1 1/2 eetlepel ketjap manis, 1/2 theelepel vloeibare honing, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 teentje knoflook, 2 takjes peterselie, 2 takjes munt, 4 potjes zwarte olijven zonder pit (nettogewicht ca 600 gram), 3 potjes groene olijven (eventueel met piment en amandelen. Nettegewicht ca 400 gram).



Snel klaar en heel apart bij de borrel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In kom doen: olijfolie, sesamolie, citroensap, azijn, ketjap, honing en cayennepperer. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie en mint heel fijnhakken en door marinade roeren. In zeef potjes olijven afgieten en door marinade scheppen. Afgedekt ca drie uur in koelkast laten intrekken. Af en toe omscheppen.

Serveertip

Olijven in kommetjes doen en serveren met cocktailprikkers.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pilskepeeters
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top