1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. couscous-salade

couscous-salade

Door: ellen_i

  • Multi-cultureel, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-09-1999

Ingrediënten 2 personen


75 g bulger, 1/2 komkommer, 1 tomaat, 100 g spinazie, 1 dunne prei, 25 g groene olijven zonder pit, 2 el fijngehakte basilicum, sap van 1 citroen, 1 tl suiker, 1/2 dl olijfolie, zout en peper


Verder heb je nodig


Een ruime schaal


Lekker bijgerecht voor de ... keuken. (je kan het eigenlijk overal bij serveren)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bulgur in een ruime schaal, vul de schaal met water en laat de bulgur 15 minuten weken. Afgieten in een vergiet en goed aandrukken, zodat zoveel mogelijk water eruit kan lopen. Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de tomaat in stukjes. Was de spinazie en de prei. Hak ze, evenals de oijven, fijn. Meng de basilicum met de spinazie, de prei, de olijven, de komkommer, de tomaat, het citroensap, de suiker, de olijfolie, zout en peper. Voeg de bulgur beetje bij beetje aan het mengsel toe. laat het een uurtje trekken. Geregeld omroeren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellen_i
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top