1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Wijngaardslakken Met Kruidenboter

Wijngaardslakken Met Kruidenboter

Door: leonardernest

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-1999

Ingrediënten 4 personen


24 wijngaardslakken uit blik
125 gram boter
zout en vers gemalen zwarte peper
1/2 bosje peterselie
2 teentjes knoflook
1 sjalot
enkele druppels citroensap



Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden

Bereidingswijze

Sjalot en knoflook versnipperen.
Peterselie fijnhakken en eigszins uitwringen.
Boter mengen met zout, versgemalen peper, sjalot, knoflook en peterselie
in de slakkenschelpen een beetje van de kruidenboter doen, daarop de wijngaardslakken en afdekken met kruidenboter.
De gevulde slakkenhuisjes in ovenvaste schaaltjes schikken.
Gedurende 5 tot 10 minuten in de oven plaatsen tot alles goed heet is en de boter bruisend (eventueel in elk schaaltje een druppel citroensap op de boter doen.
Heet serveren met stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leonardernest
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top