Groene Ijsthee Met Gember

  • Amerikaans,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-09-1999

Deel dit recept

Ingrediënten
10 gram groene thee, 2 cm. gemberwortel, sap van 1 limoen, 2 sereh stengels, 4 blaadjes jeruk purut (limoenblaadjes)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd de gemberwortel in plakjes en plet de sereh-stengels.
2. Voeg dit, samen met de jerut purut, suiker, limoensap en thee, toe aan 2 l. kokend water.
3. Laat 10 minuten trekken.
4. Laat alles afkoelen en een nacht trekken.
5. Zeef de thee en serveer gekoeld.
Bron: Wining & Dining Nr.3-1999

Laatste reacties

jamfan avatar
jamfan 20-09-1999

hoi, lijkt me heerlijk, vooral de geur van de djeruk purut is al lekker, maar ik had hem/haar nooit voor in de thee bedacht. ( ik stop het altijd in de eigengemaakte gado-gado)ik zet het recept op mijn pagina. kom ook eens kijken en geef je reactie. groet, liesbeth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten