1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. ratatouillesalade met feta

ratatouillesalade met feta

  • Internationaal, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-1999

Ingrediënten 4 personen


1 aubergine
zout
1 ui
1 teentje knoflook
1 gele paprika
1 courgette
2 vleestomaten
ca. 4 el olie
zout, peper
2-3 el wijnazijn
1 tl suiker
2 blikken van elk 400 g boterbonen of 1 blik (ca. 800 g) witte bonen
200 g fetakaas
10 zwarte olijven, zonder pit



Maaltijdsalade voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de aubergine schoon en snijd hem overlangs in 4 plakken. Bestrooi de plakken met ca. 1 el zout en laat ze ca. 15 min staan; spoel de aubergineplakken af met koud water, dep ze goed droog met keukenpapier en snijd de plakken in blokjes. Maak de rest van de groenten schoon; snipper de ui en de knoflook; snijd de paprika in blokjes, de courgette in halve plakjes en de tomaten in partjes. Verhit 4 el olie in een braadpan en bak de ui- en knoflooksnippers, de stukjes paprika, en courgette ca. 5 min; roer regelmatig. Voeg de aubergineblokjes toe en bak ze ca. 5 min mee. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Schep de partjes tomaat door het groentenmengsel en neem de pan van het vuur. Roer de azijn en de suiker door de groenten en laat ze afkoelen in een schaal. Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Snijd de feta in blokjes. Schep de uitgelekte bonen en de helft van de fetablokjes door de ratatouille. Breng de salade op smaak met zout en peper en garneer met de rest van de fetablokjes en olijven.

Serveertip

Serveer met een bruine bol en boter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top