1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Babi Ketjap

Babi Ketjap

Door: rawit

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-09-1999

Ingrediënten 4 personen


500 g hamlappen
3 eetlepels zonnebloemolie

voor de boemboe

1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 plakjes gemberwortel, 1 mespunt sambal oelek

3 gemberbolletjes, 1 1/2 dl ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, zout, 1 groene peper, 1 rode peper


Verder heb je nodig


Wok, kom, knoflookpers, garde


Indonesisch vleesgerecht. Recept verkregen tijdens kookcursus "Kooktheater houten".
Eindresultaat werd door 19 vrouwen als
"zeer goed" bestempeld. Onder deze vrouwen zaten ook echte kenners van Oosterse keuken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes; verhit de olie in een braadpan en schroei het vles snel dicht.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers hem bovn de kom uit. Roer ui, knoflook, plakjes gemberwortel en de sambal tot een boemboe.
Voeg de bomboe bij het vlees,. Bak dit samen net zo lang tot het meeste vocht verdampt is.

Snijd de gemberbolletjes fijn. Voeg de gember, ketjap en gembersiroop toe aan het vlees. Voeg zonodig een scheutje water toe.
Breng de babi ketjap op smaak met zout. Laat de schaap afgedekt in ca. 45 minuten garstoven. Hoe langer u het vlees laat stoven, hoe lekkerder het wordt.

Was en halveer de pepers. Verwijder de zaadlijsten en snijd ze in dunne reepjes. Voeg de pepers op het laatste momnt toe aan de babi ketjap.

Persoonlijke tip:
In plaats van sambal oelek mag u ook RAWIT gebruiken.

Serveertip

Gewoon lekker opeten met andere gerechten.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rawit
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top