1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gegrilde Runderworst Met Sperziebonen En Kaassaus

Gegrilde Runderworst Met Sperziebonen En Kaassaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-1999

Ingrediënten 2 personen


2 verse runderworstjes
400 g sperziebonen
1 tl aardappelmeel
5 el melk
50 g geraspte 30 kaas
1 tl bouillonpoeder
peper, nootmuskaat



Heerlijk hoofdgerecht voor 2 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wel de worstjes ca. 10 min in heet water. Maak intussen de boontjes schoon.

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen in weinig water met zout gaar in ca. 20 min. Prik de worstjes in en rooster ze (terwijl de boontjes koken) onder een hete grill in ca. 10 min rondom bruin en gaar. Roer het aardappelmeel los met de melk en breng het al roerende aan de kook. Laat de kaas erin smelten en breng de saus op smaak met bouillonpoeder, peper en nootmuskaat. Giet de boontjes af, verdeel ze over de borden en schenk de saus erover. Leg de worstjes ernaast.

Serveertip

Serveer met gebakken aardappels en atjar tjampoer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top