1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Appelmoes

Appelmoes

Door: lekkersmullen

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-1999

Ingrediënten


1 kg zachtzure appels - suiker - kaneel



Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.

Bereidingswijze

Was de appelpartjes, leg ze in een pan met het aanhangende water en laat ze op een zacht vuurtje smelten. Roer er 100 gr suiker door en kook de appels verder tot moes. Indien je de voorkeur geeft aan heel fijne appelmoes dien je het door een zeef te wrijven. Laat de appelmoes afkoelen en strooi er voor het serveren kaneel over.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkersmullen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top