1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Kalkoen
  6. kalkoen met rozemarijn

kalkoen met rozemarijn

Door: american_cuisine

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-09-1999

Ingrediënten 6 personen


4 tot 5 kg kalkoen
zout en peper (1 1/2 tl van elk)
1el gedroogde rozemarijn
1 ui in 4en gesneden
1 el bloem
1 sinaasappel, ontpit en in 4en gesneden
2 el margarine of canola olie
1 1/2 -2 l maizena
75 ml jus d'orange


Verder heb je nodig


Oven (180 graden)
1 grote zak waar je in kunt braden
of een grote braadslee en aluminium folie
kommetjes


Variatie op het Traditioneel Recept voor Thanksgiving (2de maandag in oktober) of met kerst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de kalkoen onder koud water.
droog hem goed af met keuken rol papier
zout en peper de binnen en buiten kant.
Doe de bloem in de zak.
maak van de olie of gesmolten boter een mengsel met de rozemarijn

Bereidingswijze

Plaats de kalkoen in de zak en wentel het rond.
met een kwastje de kalkoen in smeren met de rozemarijn olie/boter.
de de uien en de sinaasappel stukken in de zak.
bak het dan in de oven, in dezak of in de braadslee bedekt met folie voor 1 3/4 uur tot 2 1/4 uur.

Maak de zak voorzichtig open (pas op de stoom is erg heet) en leg de kalkoen op een snijplank.
Giet de "drippings" van de zak in een pannetje.
Maak de maizena aan met de jus d'orange
voeg dit toe en kook tot het iets dikker wordt.
maak op smaak af met zout en peper.

Serveertip

Snijd mooie plakken van de kalkoen borst en serveer de kalkoen heel.
Geef de sinaasappel saus er bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van american_cuisine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top