Forel&Garnalen Uit De Gril

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Knapperig gebakken forel, omringd door grote garnalen, met knoflook en cajennepeper. Loeiheet vanonder de gril vandaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 forelletjes (regenboog- of zalm-)en en paar grote garnalen, bakboter, verse knoflook, cajennepeper en peterselie. (serveren met salade en brood)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

vis en garnalen wassen, knoflook pellen en persen, peterselie kleinmaken. Boter in een pannetje smelten en de knof, peterselie en cajennepeper (zoveel als je wilt) smelten.
gril loeiheet laten worden

Bereidingswijze

vis en garnalen in een schaal leggen, de helft van de boter er over gieten en ongeveer 5/6 minuten vlak onder de grill schuiven (let op dit gaat spetteren!)Dan de boel eruit halen, voorzichtig omdraaien en de rest van de boter erover gieten. Weer 5 minuutjes en klaar.

Serveertip

De salade en het brood stonden natuurlijk al op tafel, dus de schaal kan er zo bij gezet worden. Met het brood veeg je de restjes boter uit de schaal (op z'n grieks). Wijntje d'rbij, yummie!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

samena3 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten