#Calamares Met Paprika En Olijven

  • Spaans, Voorgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8-12 kleine pijlinktvisjes, 1 kleine rode paprika, 1 uitje, 1 knoflookteentje, 10 groene olijven zonder pit , olijfolie, tomatenketchup, droge sherry , zout, peper, ca. 1/2 dl slagroomBoodschappen bestellen
Benodigdheden

gourmet-stel

Voorbereiding

Spoel de inktvisjes schoon onder koud stromend water. Duw de rand van de lichaamszak iets naar onderen en trek de doorzichtige 'pen' eruit; trek het kopgedeelte en de ingewanden uit de lichaamszak. Snijd de tentakels, vlak onder de kop los en verwijder het harde stukje dat in het midden van het tentakelstukje zit. Spoel de lichaamszakjes van binnen en van buiten goed schoon onder koud stomend water en snijd ze in ringen. Doe de ringen en de tentakels in een schaaltje. Snij de paprika in kleine stukjes. Snipper het uitje en het knoflookteentje. Halveer de olijven en meng ze met de paprika en de ui- en knoflooksnip-pers; doe dit in een schaaltje.

Bereidingswijze

Per persoon: verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en bak wat van de calamares met het olijvenmengsel tot de calamares mooi wit zijn; voeg dan ca. 1 tl tomatenketchup en naar smaak een beetje sherry, zout, peper en een scheutje slagroom toe.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gourmet_ideetjes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten