#Aardappelomelet

  • Spaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eieren, 4 el zure room, 1 tl paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 el gesnipperde peterselie, zout, peper,4 gekookte aardappelen, 1 ui, 1 tomaat, 4 plakjes ontbijtspek, 100 g geraspte belegen Goudse kaas, olijfolie



Boodschappen bestellen
Benodigdheden

gourmet-stel

Voorbereiding

Klop de eieren los met de zure room, de paprika- en knoflookpoeder, de peterselie en zout en peper naar smaak. Snijd de aardappelen in piepkleine blokjes van ca. 1/2 cm. pel de ui en snipper hem fijn; doe de uisnippers en de aardappelblokjes in schaaltjes. Halveer de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes; doe ze in een schaaltje. Snijd de plakjes spek in kleine stukjes en doe ze in een schaaltje.

Bereidingswijze

Per persoon: verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en bak wat aardap-pel met ui, tomaat en stukjes spek; voeg een scheut van het eiermengsel toe en strooi er wat kaas over; bak tot het ei is gestold.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gourmet_ideetjes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten