pompoenbrood
- Duits, Brood
- > 120 min.
voor 1 brood. bevat totaal 4116 Kcal/17226 kJ.
Dit recept stond vanaf 23-9-99 een week lang op Teletext van RTL 4
Bereidingswijze
Gist in 200 ml lauwwarm water oplossen. Honing en de helft van het meel toevoegen. Mengsel goed doorroeren en ong. 20 minuten afgedekt laten rijzen. Ondertussen de pompoen schillen, pitten en harde stukken verwijderen. Appel schillen, halveren en klokhuis verwijderen.Pompoen en appel grof raspen. met citroensap, gemalen noten en kruiden mengen en samen met de kwark en de sojasaus bij het deeg doen. Ook het overige meel, met het zout en hele hazelnoten toevoegenen alles tot een soepel deeg verwerken. Afgedekt 30 minuten laten rijzen. Een rechthoekige vorm invetten. Oven voorverwarmen 200 graden C/gasstand 3. Deeg in vorm doen, nogmaals wat laten rijzen. Brood in 50-60 minuten bakken. Brood is gaar als hij hol klinkt als ertegen wordt geklopt.
Serveertip
Serveren met pikante pasta