Hartige Taart Met Tonijn, Broccoli, Paprika En Perzik

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-09-1999

Ontzettend lekkere warme hartige taart al lijken de ingredienten niet te combineren

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
250 gr. broccoli, 1 blikje tonijn op olie, 1 rode paprika, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik perziken, peper,zout, ketchap, 1 bakje kruidenboter(bressot o.i.d. de grote, boter, olie, 1 pakje bladerdeeg(diepvries)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, bakblik 26cm.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op ongeveer 200 gr. gasstand 4/5. Haal de bladerdeegvellen uit elkaar en laat ze ontdooien

Bereidingswijze

Snij de broccoli en rode parpika in kleine stukjes, enzet ze aan in de olie. Snij ondertussen tweederde van de perziken ook klein en laat de tonijn uitlekken. Voeg bij de broccoli en de parika de tomaten puree en de tonijn, en laat dit heel even sudderen. Voeg hierna de kruidenboter toe en laat deze smelten. Als de kruidenboter gesmolten is kan de perzik erbij. Maak het geheel volgens op smaak met wat sap van de perzikken, peper en zout en de ketchap(ketchap niet teveel anders gaat het overheersen.
Vet het bakblik in met boter en verspreid de bladerdeegvellen over het gehele bakblik. Schep vervolgens het mengsel van de groenten en tonijn hierin. Er blijft nu een rand van bladerdeeg over en die moet je over het mengsel heen buigen. Plaats het bakblik in de oven. De taart is klaar als het bladerdeeg knapperig en bruin is.

Eet smakelijk

Serveertip

Heerlijk met een verse (dus zelf) gemengde salade

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten