zalm met tomaat en avocadodressing
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
lekker voor op de bbq maar het kan natuurlijk ook in de grillpan
Ingrediënten 4 personen
4 moten zalm, 2 limoenen, zout zwarte peper, 1 mespunt paprikapoeder, 1 rijpe avocado, 2 trostomaten, 1 rode spaanse peper, 4 takjes tijm, 6 eetlepels olijfolie,Benodigdheden
bbq, keukenpapier, schaaltjeVoorbereiding
limoen uitpersen. zalm moten in platte schaal leggen en bestrooien met zout,peper, en paprikapoeder. Besprenkelen met 2 eetlepels limoensap en ca. 20 min. in de koelkast laten staan. Intussen in pan ruim water aan de kook brenen. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Avocadohelften in blikjes van ca. 1 cm snijden. In kom doen en met de rest van het limoensap besprenkelen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Peper wasssen, halveren,zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Tomaat, rode peper en 5 el olie door de avocado scheppen. Tijmblaadjes er boven van takje afritsen en op smaak maken met peper en zout.
Bereidingswijze
Zalm droog deppen met keukenpapier en met rest van olie bestrijken. Zalm op hete barbeque of grill in ca 5 minuten roosteren, halverwege keren. Zalm op bord leggen en groente dressing over de zalm scheppen en voila!
Serveertip
alles kan een halve dag van tevoren gemaakt worden en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaard worden.
Dit recept heb ik deze zomer veel vuldig voor mijn gasten bereid tijdens vis bbq's
en daar veel sucses mee gehad.