zalm met tomaat en avocadodressing

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

lekker voor op de bbq maar het kan natuurlijk ook in de grillpan

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 moten zalm, 2 limoenen, zout zwarte peper, 1 mespunt paprikapoeder, 1 rijpe avocado, 2 trostomaten, 1 rode spaanse peper, 4 takjes tijm, 6 eetlepels olijfolie,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bbq, keukenpapier, schaaltje

Voorbereiding

limoen uitpersen. zalm moten in platte schaal leggen en bestrooien met zout,peper, en paprikapoeder. Besprenkelen met 2 eetlepels limoensap en ca. 20 min. in de koelkast laten staan. Intussen in pan ruim water aan de kook brenen. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Avocadohelften in blikjes van ca. 1 cm snijden. In kom doen en met de rest van het limoensap besprenkelen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Peper wasssen, halveren,zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Tomaat, rode peper en 5 el olie door de avocado scheppen. Tijmblaadjes er boven van takje afritsen en op smaak maken met peper en zout.

Bereidingswijze

Zalm droog deppen met keukenpapier en met rest van olie bestrijken. Zalm op hete barbeque of grill in ca 5 minuten roosteren, halverwege keren. Zalm op bord leggen en groente dressing over de zalm scheppen en voila!

Serveertip

alles kan een halve dag van tevoren gemaakt worden en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaard worden.

Dit recept heb ik deze zomer veel vuldig voor mijn gasten bereid tijdens vis bbq's
en daar veel sucses mee gehad.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ellen_i avatar
ellen_i

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten