1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca

Door: tourette

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-1999

Ingrediënten 4 personen


3 el.Olijfolie- 2 tenen(uitgeperste) Knoflook-
1 rood Chilipepertje- (ontpit en fijngehakt)- 500 gr. Tomaten (ontveld,ontpit en fijngehakt)-
125 gr. pitloze zwarte Olijven (gehalveerd)-
6 Ansjovisfilets(fijngehakt)- 2 el. Kappertjes-
400 gr. Spaghetti- Zout.


Spaghetti alla Puttanesca
Spaghetti alla Puttanesca




Snel en pittig! Napolitaanse pasta.
Puttanesca betekent: "Op de wijze van de " HOER "!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak de knoflook,chilipeper en vis 1 minuut.
Roer er de tomaten, olijven en kappertjes door, breng het mengsel aan de kook en laat het ca.20 min. pruttelen tot er een dikke saus ontstaat.
Kook de pasta in een grote pan met wat zout net gaar.(al dente).
Laat uitlekken, roer de saus erdoor en dien direct op!



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top