1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. langoustines met port-kardamomsauce.

langoustines met port-kardamomsauce.

Door: casper_a

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-1999

Ingrediënten 2 personen




2 Langoustines,
25 gr suiker,
10 peulen zwarte kardamom,
1 glas port,
snuifje kaneel,
zwarte peper,
maizena,
2 handen zeekraal,
1 klontje boter.


Verder heb je nodig


Mortier


Gekookte langoustines op een bedje van gesmoorde zeekraal met een aardse sauce.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voeg zoveel water toe aan het suiker dat het bij verhitten net oplost. Plet de peulen kardamom in de mortier en verwijder de peulen, voeg de zaden toe aan het water.
Laat dit ongeveer twintig minuten zachtjes koken. Voeg naaar smaak de port, kaneel en peper toe. Bind de sauce met de maizena (zorg dat hij niet te dik wordt). Laat het nog 5 minuten doorkoken.
Kook de Langoustines in een klein beetje water (zodat ze net onder staan) in 5-10 min gaar.
Smoor de zeekraal met het klontje boter in een paar minuten gaar.

Serveertip

Serveer de Langoustines op de zeekraal en overgiet met de port-kardamomsauce.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van casper_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top