1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Garnalencocktail
  6. Garnalencocktail

Garnalencocktail

Door: sparky

  • Goedkoop en snel, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-09-1999

Ingrediënten 4 personen


300 gram garnalen uit een pakje of bij de visboer.
3/4 deciliter room.
10 eetlepels mayonaise of frietsaus.
2 eetlepels cognac.
2 eetlepels sherry.
3 eetlepels tomatenketchup.
citroensap en worcestersaus.
paprikapoeder.
1 knapperige kropsla.
4 schijven ananas.


Verder heb je nodig


4 cocktailglazen.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Klop de room tot deze half vloeibaar is.
2. Roer de mayonaise, de cognac, de sherry en de tomatenketchup door de room.
3. Proef de saus en maak die op smaak met de citroensap, worcestersaus, peper en paprikapoeder.
4. Leg onderin de glazen 1 schijf ananas.
5. Snij de sla zo klein mogelijk en leg dit bovenop de ananas.
6. Verdeel de garnalen over de 4 glazen en giet daaroverheen de cocktailsaus.
Eventueel garneren met plukjes peterselie of dille.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sparky
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top