1. Home
  2. Recepten
  3. Kruidenboter

Kruidenboter

Door: sparky

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-09-1999

Ingrediënten 4 personen


100 gram roomboter.
6 dooiers van hardgekookte eieren.
1 fijn gesnipperde of geraspte sjalot of ui.
halve theelepel klein geknipt bieslook.
halve theelepel klein gesneden dragon.
halve theelepel gehakte kervel.
halve theelepel gehakte peterselie.
1 theelepel citroensap.
worcestersaus of aroma.
peper en zout.


Verder heb je nodig


Kom, Pollepel, eventueel een fijne kunstof zeef en schaaltjes.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Roer de boter zacht en wrijf de eierdooiers door de zeef in de kom. Roer tot een gladde eierboter is ontstaan.
2. Voeg onder geregeld roeren de sjalot en kruiden toe.
3. Roer druppel na druppel een halve theelepel citroensap door de boter. Vervolgens proefen en dan naar smaak de rest van de citroensap, de worcestersaus, peper en zout toevoegen.
4. Voeg eventueel een paar druppels water toe als dit nodig is om de boter smeerbaar te maken, maar niet te dun uiteraard.
5. Verdeel de boter in 1 of meer schaaltjes en zet het eventueel nog in de koelkast voor gebruik zodat het niet van het mes afglijd.

Serveertip

Heerlijk met warm stokbrood vers uit de oven. Of tijdens een barbeque.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sparky
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top