1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Apfelstrudel
  6. Apfelstrudel

Apfelstrudel

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-09-1999

Ingrediënten 4 personen


1 pak diepvries bladerdeeg van 200 g, 750 g zure appels, 2 el paneermeel, 50 g suiker, kaneel, 50 g rozijnen, geraspte citroenschil, 1/2 el boter, poedersuiker


Verder heb je nodig


RomertopfAluminiumfolie


Heerlijk nagerecht uit de romertopf, dat ook prima smaakt bij een kop koffie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het deeg laten ontdooien en uitrollen tot een langwerpige lap met de lengte van de romertopf.De appels schillen en in partjes snijden (of grof raspen) en vermengen met het paneermeel, de suiker, kaneel, rozijnen en citroenschil.Beboter een reep aluminiumfolie van ca. 12 cm.

Bereidingswijze

Leg de beboterde folie in de romertopf.Leg het appelmengsel op het deeg en rol het voorzichtig op.Leg het op de folie in de natgemaakte, beboterde, schotel.De gesloten schotel in de oven plaatsen en op 250 graden ca. 1 uur bakken.Met behulp van de aluminiumfolie het gebak uit de schotel halen en dik met poedersuiker bestrooien.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

* Apfelstrudel kan zowel warm als koud gegeten worden.* Geef er in een apart schaaltje (ongezoete) slagroom bij.* Een bolletje vanille-ijs erbij smaakt erg lekker.* Eventueel warme vanillesaus erbij serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top