canadeze country pie

  • Vegetarisch, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-1999

Aardappel gerecht uit de canadeze keuken van Quietwood B&B in British Columbia

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 el margarine of boter
500 ml Hash browns (diepvries)
of vers gemaakte van 3 grote aardappels
1/2 el selderij zout
200 ml verse dun gesneden champignons
125 ml fijn gesnipperde ui
5 eieren
1/8 tl peper
250 ml geraspte cheddar kaas (of andere)
(6 plakjes spek, uitgebakken en verkruimeld)
125 ml klein gesnipperde groene paprika
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven 160 graden voorverwarmd
koekepan
maatbeker, kom, snijplank mes
pie dish of bakblik voor quiche

Voorbereiding

verwarm de oven
snipper de ui
was de paprika, en snijd het in kleine blokjes of snippers
(bak de bacon (spek) krokant en verkruimel het.)
(als je geen hashbrown kunt krijgen, schil en was 3 aardappelen en snipper ze heel fijn)
zet ze weg met water en zout.

Bereidingswijze

smelt de boter in een koekepan en bak de aardappelen tot ze goudbruin en knapperig zijn.(5 minuten voor de diepvries en ca 10 minuten voor de rauwe. wel eerst goed laten uitlekken)
sprinkel nu de aardappelen met het selderij zout.
doe de aardappelen in de pie dish.
klop de eieren op en giet het voorzichtig in de piedish
doe hier boven op de champignons, uien en paprika.
Bak voor 30 minuten in de oven of tot het "vast" is geworden.
haal het uit de oven en sprinkel de kaas (en verkruimelde bacon) er op.
serveer warm

Serveertip

je kan ook de uien even meebakken met de aardappels en dan goed mengen.
Heerlijk met een verse salade of voor ontbijt met toast.
voor niet vegetarisch kun je er verkruimelde spek op doen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tine_v avatar
tine_v 19-09-1999

Another delicious dish, we sure loved it!! een absolute aanrader, lekker als ontbijt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten