Varkensrollade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-09-1999

Pikante varkensrollade uit de Romertopf.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 varkensrollade ca. 1 kg (ongekruid), zout, peper, mosterd, 1 teentje knoflook, 1/2 el boter, 2 uien, paar takjes bladselderij, 1 dl water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Romertopf

Voorbereiding

Snijd de uien in ringen en snijd of knip de bladselderij fijn.

Bereidingswijze

Wrijf de rollade in met een mengseltje van zout, peper, mosterd en fijngewreven knoflook.
Leg de uien in de vochtige, met boter bestreken romertopf en het vlees erop. De bladselderij naast de rollade leggen. Giet het water erbij.
De gesloten schotel bij 250 graden ca. 1.1/2 uur in de oven plaatsen tot het vlees gaar en bruin gebraden is. Dan het vlees omdraaien en het laatste kwartier verder braden in de open schotel.

Serveertip

Het restant van de rollade kan de volgende dag koud gegeten worden of op de boterham.

Laatste reacties

gunny avatar
gunny 27-12-1999

Heb dit recept 1e kerstdag op tafel gezet (samen met mijn eigen rundvlees uit de romertopf). Het was een groot succes, heel simpel maar wat fantastische smaak zat eraan. Gunny

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten