Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkensrollade

Varkensrollade

Door: annabee

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-09-1999

Ingrediënten 4 personen


1 varkensrollade ca. 1 kg (ongekruid), zout, peper, mosterd, 1 teentje knoflook, 1/2 el boter, 2 uien, paar takjes bladselderij, 1 dl water


Verder heb je nodig


Romertopf


Pikante varkensrollade uit de Romertopf.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de uien in ringen en snijd of knip de bladselderij fijn.

Bereidingswijze

Wrijf de rollade in met een mengseltje van zout, peper, mosterd en fijngewreven knoflook.Leg de uien in de vochtige, met boter bestreken romertopf en het vlees erop. De bladselderij naast de rollade leggen. Giet het water erbij.De gesloten schotel bij 250 graden ca. 1.1/2 uur in de oven plaatsen tot het vlees gaar en bruin gebraden is. Dan het vlees omdraaien en het laatste kwartier verder braden in de open schotel.

Serveertip

Het restant van de rollade kan de volgende dag koud gegeten worden of op de boterham.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top