Volkoren pannenkoeken

  • Montignac, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-09-1999

Lekkere pannenkoeken voor fase II van Montignac

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram volkoren tarwemeel
1/2 liter magere melk
2 eieren
snufje zout
(olijf)olie (mild van smaak)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 653,50 kcal
Koolhydraten 82,35 g
Eiwitten 32,90 g
Vetten 18,43 g

Voorbereiding

Doe de melk en de eieren met een snufje zout in een kom, en voeg tijdens het roeren steeds een beetje van het tarwemeel toe tot je een glad pannenkoekenbeslag hebt.

Bereidingswijze

Verwarm een beetje olie in een koekepan en voeg een beetje van het beslag toe, zodat het juist de bodem van de pan bedekt. Als het beslag aan de bovenkant droog is, de pannenkoek omdraaien.

Serveertip

Lekker met fructose, suikerloze jam of appel/perenstroop.
Voor iets totaal anders kan je een hartige vulling nemen, zoals bijvoorbeeld 'Spinazie a la Ellen'

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sander_Postma avatar
Sander_Postma 23-01-2015

Voor mij werkte dit recept niet. Er kwam een sponzige massa uit die uit elkaar viel en niet om te draaien was. Met een extra schuitje melk en 2 extra eieren ging het beter.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten