1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Venkel
  5. *Kruidige Venkelsoep*

*Kruidige Venkelsoep*

  • Vegetarisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-09-1999

Ingrediënten 4 personen


2 Venkelknollen - 1 Ui - 2 el.(olijf)Olie - (Verse) Tijm en Rozemarijn - 0,5 dl. Pernod - 5 dl.(groenten)Bouillon - Zout&Peper - 1 teen Knoflook - 2 el. versgehakte Peterselie - 100 gr. Feta - wat geraspte Citroenschil.



*Kruidige Venkelsoep*
*Kruidige Venkelsoep*

Feestelijke,Snelle,Makkelijke EN...Slanke Soep!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui.

Maak de venkel schoon en snijd de knollen in stukjes, bewaar het groen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan.
Fruit de ui even aan. Bak de venkel al omscheppend mee en voeg de tijm, rozemarijn, Pernod en bouillon toe.
Kook de venkel in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verkruimel de feta.
Hak het venkelgroen fijn.

Pel de knoflook en hak het teentje zeer fijn. Schep de peterselie, een eetlepel fijn gehakte venkel en de geraspte citroenschil door de knoflook.

Verwarm de soep opnieuw. Schep de soep in 4 warme soepborden.
Strooi de fetakruimels erover.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer de soep met geroosterd brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top