1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ossobuco
  5. Ossobuco

Ossobuco

Door: hanneke_b_t

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-09-1999

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsschenkels a ca. 200 gr.* zout* zwarte peper, uit de molen* 3 el. bloem* 50 gr. boter* 2 el. olijfolie* 1 ui, gepeld en klein gesneden* 2 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden* 1 1/2 dl. droge witte wijn* 1 teentje knoflook, uitgeperst* 4 el. gehakte peterselie* geraspte schil van 1 citroen.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de schenkels in met wat zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de boter en de olijfolie in een pan en bak hierin de schenkels rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit deze ca. 2 min. mee. Voeg de tomaten, de wijn en het knoflook toe en breng alles aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat het vlees ca. 1 1/2 uur zachtjes stoven tot het gaar is. Vermeng in een kommetjes de peterselie met de citroentasp. Leg de kalfsschenkels op borden, schenk er de saus over en bestrooi het gerecht aan tafel met het peterseliemengsel.

Serveertip

Geef er rijst en een tweetal groenten bij (bv. knolvenkel en broccoli).



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanneke_b_t
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top