1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Harira

Harira

  • Turks, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-09-1999

Ingrediënten 4 personen


2 el olie- 300 g lamsbout, in blokjes - 4 sjalotjes, in vieren gesneden- 1 winterwortel in plakjes- 4 aardappel in blokjes - 75 g droge linzen - 5 takjes peterselie- 5 takjes koreander- 4 dl tomatenblokjes met sap (blik) -10 saffraandraadjes- 1 cm gemberwortel, geschild- mespunt gemalen kaneel -zout, peper- een eenvierde liter vleesbouillon- 50-75 g gare kikkererwten (blik) afgespoeld- 50-75 g gare witte bonen (blik), afgespoeld -2-3 el citroensap- *voor de garnering 1 el fijngesneden peterselie- partjes citroen



Harira is een goedgevulde soep van groenten, lamsvlees en geurige kruiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de lamsvleesblokjes met sjalotjes 5 min. Voeg wortel, aardappel, linzen, peterselie, koriander, tomaten met sap, saffraan, gember, kaneel, zout, peper en bouillon toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep 1 uur zachtjes koken tot vlees en linzen gaar zijn. Voeg kikkerwerwten en witte bonen toe en laat de soep nog goed doorwarmen. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap. Schenk de soep in 4 kommen en strooi er peterselie over. Geef er een kommetje met partjes citroen bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van est_her


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van est_her
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top