Bouillabaisse
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Rijk gevulde Franse vissoep
Ingrediënten 6 recipe.people
1 1/2 kg visfilet (zeeduivel, poon, wijting, zebaars) 1 liter visbouillon, 1/2 liter droge witte wijn, zout, peper, 1 ui, 1/2 prei, 500 gr rijpe tomaten, 4 etl olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl venkelzaad, 1 tl rozemarijn (evt gedroogd), 1 tl tijm (evt gedroogd), 1 envelopje safrann, stukje sinasappelschil.Benodigdheden
grote panVoorbereiding
pel de ui en snipper hem. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de visfilets in stukken.
Bereidingswijze
Verhit de olie en fruit de ui met de prei ca. 8 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg de tomaten, de kruiden en de sinasappelschil toe. Verhit alles ca. 10 minuten op een middelhoog vuur tot de tomaten zacht zijn. Verwijder de sinasappelschil. Schenk de wijn en de bouillon erbij. Voeg de visfilet toe aan dit mengsel. (de stevigste vis het eerst, de zachtste het laatst). Laat de vis tegen de kook gaar worden in ca. 10 minuten. Verdeel de bouillabaisse over zes borden.
Serveertip
Maak 6 schijfjes geroosterd stokbrood, besmeer deze met rouille en leg er een in het midden van elk bord. De rouille mag er ook apart bij geserveerd worden.
Rouille:
Pureer 2 chilipepers met 3 teentjes knoflook, zout en 1 etl paneermeel tot een pasta. Roer er beetje bij beetje 5 etl olijfolie door