Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bouillabaisse

Bouillabaisse

Door: bonappetit

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-1999

Ingrediënten 6 personen


1 1/2 kg visfilet (zeeduivel, poon, wijting, zebaars) 1 liter visbouillon, 1/2 liter droge witte wijn, zout, peper, 1 ui, 1/2 prei, 500 gr rijpe tomaten, 4 etl olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl venkelzaad, 1 tl rozemarijn (evt gedroogd), 1 tl tijm (evt gedroogd), 1 envelopje safrann, stukje sinasappelschil.


Verder heb je nodig


Grote pan


Rijk gevulde Franse vissoep

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de ui en snipper hem. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de visfilets in stukken.

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit de ui met de prei ca. 8 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg de tomaten, de kruiden en de sinasappelschil toe. Verhit alles ca. 10 minuten op een middelhoog vuur tot de tomaten zacht zijn. Verwijder de sinasappelschil. Schenk de wijn en de bouillon erbij. Voeg de visfilet toe aan dit mengsel. (de stevigste vis het eerst, de zachtste het laatst). Laat de vis tegen de kook gaar worden in ca. 10 minuten. Verdeel de bouillabaisse over zes borden.

Serveertip

Maak 6 schijfjes geroosterd stokbrood, besmeer deze met rouille en leg er een in het midden van elk bord. De rouille mag er ook apart bij geserveerd worden.

Rouille:
Pureer 2 chilipepers met 3 teentjes knoflook, zout en 1 etl paneermeel tot een pasta. Roer er beetje bij beetje 5 etl olijfolie door



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonappetit
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top