1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Salade (Ceasar)

Salade (Ceasar)

Door: bonappetit

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-1999

Ingrediënten 4 personen


1 krop bindsla, 1 ei, 1 eetlepel wijnazijn, 5 ansjovisfilets, 4 etl olijfolie, 2 sneetjes brood, 2 teentjes knoflook, sap van 1/2 citroen, 60 gr parmezaanse kaas (geraspt), 1 mespunt mosterdpoeder, enkele druppels Worchestersaus, zout en vers gemalen peper.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de knoflook en snijd hem fijn. Snijd het brood in blokjes. Meng de olie met de knoflook en laat 30 minuten staan.Maak in een kommentje de ansjofilets fijn.Was de sla, maak hem droog en scheur hem in stukken.

Bereidingswijze

Bak de broodblokjes in 2 etl knoflookolie lichtbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Mang de ansjovis met de mosterdpoeder en de wochestersaus en zet het even opzij. Doe de sla in een slakom, strooi er zout en peper over en het roer er het ansjovismengsel door. Roer de azijn door de resterende knoflookolie en giet die over de sla. Klop het ei goed los en giet het met het citroensap over de sla. Voeg de croutons toe en de kaas. Meng alles goed door elkaar en serveer.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonappetit
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top