1. Home
  2. Recepten
  3. Linzensoep
  4. Linzensoep (Pikant)

Linzensoep (Pikant)

  •  , Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-09-1999

Ingrediënten 4 personen


150 gr rode of ruine linzen, 100 gr winterwordtel, 150 gr aardappelen, 1 etl olijfolie, 1 klein ui, 1,5 liter groente- of kippebouillon, peterselie of verse koriander,
1 tl gemalen komijn, 1/2 etl gemalen koriander, 1 tl kurkuma(koenjit), 1 gedroogde rode peper, zout, peper.


Verder heb je nodig


Soeppan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de linzen in koud water en laat ze uitlekken. Snijd de wordtel en aardappelen in blokjes en snijd de ui fijn.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan en smoor hierin de ui glazig. Laat de specerijen al roerend twee minuten meesmoren. Voeg wortel, aardappelen, linzen en bouillon toe. Breng het geheel aan de kkok en laat de soep met de deksel op de pan 1 uur zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie of verse koriander.

Serveertip

Desgewenst kan er op ieder bord (of kom) voor het serveren een beetje yoghurt als garnering opgeschept worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonappetit


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonappetit
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top