1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gemberkip

Gemberkip

Door: teddy

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-1999

Ingrediënten 4 personen


1 in vieren gedeeld braadkuiken, peper, zout, 100 gram boter, = deciliter gembersiroop, 2 deciliter bouillon, 1 uitgeperste citroen, 8 balletjes fijngesneden gember, 1 eetlepel aardappelmeel.



Lekkere kip met gember

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de vier stukken kip met zout en peper en bak ze vlug in de boter rondom bruin. Voeg de gembersiroop, bouillon, het citroensap en de fijngesneden gember toe. Sluit de pan goed af en laat de kip in ongeveer 40 minuten gaar sudderen. Bind tot slot het vocht met het aangemaakte aardappelmeel.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van teddy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top