1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Witte Chocolademousse

Witte Chocolademousse

Door: kwisienclaartje

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-1999

Ingrediënten 4 personen


- 1 reep ` 100 gram witte chocolade
- 2 eiwitten
- 1 eetlepel poedersuiker of witte basterdsuiker
- 1 dl. slagroom


Verder heb je nodig


Mixer


Een heerlijk maar makkelijk te maken nagerecht dat voor elke gelegenheid gekozen kan worden

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de witte chocolade naar keuze au bain marie of in de magnetron, zorg dat de temperatuur niet te hoog wordt.
Sla de eiwitten praktisch stijf en voeg de suiker toe en sla de eiwitten daarna helemaal stijf
Klop de slagroom stijf.
Leg de inmiddels wat afgekoelde en lobbig geworden gesmolten witte chocolade op de stijfgeslagen eiwitten en spatel dan de chocolade voorzichtig door het eiwit. Schep daarna de slagroom voorzichtig door het chocolade/eiwitmengsel.
Laat het geheel in de koelkast opstijven (al dan niet in de kommetjes waarin het ook opgediend wordt)

Serveertip

Garneer de witte chocolademousse voor het opdienen nog met wat slagroomtoefjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwisienclaartje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top