meatloaf/ gebraden gehakt

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

een magere versie dan normaal.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 g rundergehakt
300 g kip of kalkoen gehakt
300 ml vers paneer meel
80 ml magere melk
250 g champignons, gewassen en fijn gehakt
1 grote ui fijn gesnipperd
125 ml selderij fijn gehakt
1/2 tl peper
2x 1/2 tl zout
2 el water
1 tl olijf olie
200 ml chili saus
2 el verse basilicum fijn gehakt
2 eiwitten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

oven voorverwarmd tot 170 graden
deeg kommen, koekepan
snijplank, goed mes, maatbeker
cakeblik

Voorbereiding

doe de paneermeel in een kom en voeg de melk toe. laten staan.

Bereidingswijze

doe de champignons, selderij, ui, en 1/2 tl zout met de olie in een koekepan. bak dit zachtjes tot de ui glazig is. steeds goed roeren, voor ca 8 minuten.

vermeng het gehakt met 2/3de van de chilisaus, basilicum en eiwitten en de 1/2 tl zout in een grote deegkom.
voeg het groentemengsel en paneermeel toe.
kneden tot het goed vermengd is.

doe het in een cakeblik en druk het goed aan.
giet de overige chili saus over het gehakt en bak het in een voorverwarmde oven voor ca 1 uur en 20 minuten.

Serveertip

serveer in plakken gesneden met knoflook-aardappelpuree en verse groenten naar keus.

de restjes zijn ook lekker op de boterham.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

american_cuisine avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten