1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Gehakt
  6. meatloaf/ gebraden gehakt

meatloaf/ gebraden gehakt

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-09-1999

Ingrediënten 6 personen


300 g rundergehakt
300 g kip of kalkoen gehakt
300 ml vers paneer meel
80 ml magere melk
250 g champignons, gewassen en fijn gehakt
1 grote ui fijn gesnipperd
125 ml selderij fijn gehakt
1/2 tl peper
2x 1/2 tl zout
2 el water
1 tl olijf olie
200 ml chili saus
2 el verse basilicum fijn gehakt
2 eiwitten


Verder heb je nodig


Oven voorverwarmd tot 170 graden
deeg kommen, koekepan
snijplank, goed mes, maatbeker
cakeblik


Een magere versie dan normaal.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de paneermeel in een kom en voeg de melk toe. laten staan.

Bereidingswijze

Doe de champignons, selderij, ui, en 1/2 tl zout met de olie in een koekepan. bak dit zachtjes tot de ui glazig is. steeds goed roeren, voor ca 8 minuten.

vermeng het gehakt met 2/3de van de chilisaus, basilicum en eiwitten en de 1/2 tl zout in een grote deegkom.
voeg het groentemengsel en paneermeel toe.
kneden tot het goed vermengd is.

doe het in een cakeblik en druk het goed aan.
giet de overige chili saus over het gehakt en bak het in een voorverwarmde oven voor ca 1 uur en 20 minuten.

Serveertip

Serveer in plakken gesneden met knoflook-aardappelpuree en verse groenten naar keus.

de restjes zijn ook lekker op de boterham.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van american_cuisine


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van american_cuisine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top