300 g rundergehakt
300 g kip of kalkoen gehakt
300 ml vers paneer meel
80 ml magere melk
250 g champignons, gewassen en fijn gehakt
1 grote ui fijn gesnipperd
125 ml selderij fijn gehakt
1/2 tl peper
2x 1/2 tl zout
2 el water
1 tl olijf olie
200 ml chili saus
2 el verse basilicum fijn gehakt
2 eiwitten
Oven voorverwarmd tot 170 graden
deeg kommen, koekepan
snijplank, goed mes, maatbeker
cakeblik
Een magere versie dan normaal.
Doe de paneermeel in een kom en voeg de melk toe. laten staan.
Doe de champignons, selderij, ui, en 1/2 tl zout met de olie in een koekepan. bak dit zachtjes tot de ui glazig is. steeds goed roeren, voor ca 8 minuten.
vermeng het gehakt met 2/3de van de chilisaus, basilicum en eiwitten en de 1/2 tl zout in een grote deegkom.
voeg het groentemengsel en paneermeel toe.
kneden tot het goed vermengd is.
doe het in een cakeblik en druk het goed aan.
giet de overige chili saus over het gehakt en bak het in een voorverwarmde oven voor ca 1 uur en 20 minuten.
Serveer in plakken gesneden met knoflook-aardappelpuree en verse groenten naar keus.
de restjes zijn ook lekker op de boterham.
ellentje 29-05-2001
Ik dacht dat ik al een keer een reactie gegeven had bij dit recept want het komt regelmatig op ons menu voor.
Bij deze dus we vinden het heerlijk.
Groetjes
twinkerbell 15-11-1999
Dit is gewoon heel erg lekker en je moet niet schrikken van de bereidingstijd, want dat valt allemaal reuze mee - ik heb alle ingredienten die klein gesneden moesten worden in m'n hakkertje gedaan dus dat ging lekker snel. En het resultaat was verukkelijk.