1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Colcannon

Colcannon

Door: knabbel

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-1999

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote aardappelen, geschild
4 koppen kool, fijngesneden
60 g boter
5 el fijngehakte lente-uitjes
1 dl warme melk
gemalen peper
1 el fijngehakte peterselie, als garnering



Traditioneel Iers gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappelen in vieren snijden en ca. 15 min in kokend water gaar koken. Afgieten en met een vork pureren, tot ze droog en melig zijn. De kool 10 min in water koken, met een schuimspaan uit de pan halen en laten uitlekken. Boter smelten in een grote pan, kool en lente-uitjes toevoegen en 1 min bakken. Het koolmengsel met de aardappelpuree vermengen en melk toevoegen, tot het geheel romig is. Met peper kruiden en met peterselie garneren. Naar smaak boter over het gerecht sprenkelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top