1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Citroensaus (Saltsa Avgolemono)

Citroensaus (Saltsa Avgolemono)

Door: griek_india_eetfan

  • Grieks, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-09-1999

Ingrediënten


5 dl bouillon
8 eidooiers
sap van 3 citroenen
zout
witte peper
nootmuskaat
2 el griekse cognac (= Metaxa)



Griekse saus met ei en citroen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bouillon au-bain Marie verwarmen, maar niet laten koken. Het citroensap door de eidooiers roeren en een paar warme el bouillon toevoegen. Het eimengsel beetje bij beetje door de bouillon kloppen. Al kloppend de saus verwarmen tot deze gebonden is. Met zout, peper, nootmuskaat en cognac op smaak brengen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van griek_india_eetfan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top