Zoetzuur Varkensvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-09-1999

Lekker hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 400 gr. varkensfricandeau * 2 eetlepels maozena * 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry * 1 eiwit * 1 blikje ananas op sap (ca. 400 gr) * 1 rode paprika * 4 bosuitjes * 1 ui * 1 teentje knoflook * 1 dl gezeefde tomaten uit pak of pot * 2 eetlepels honing * 2 eetlepels sojasaus (ketjap) * 3 eetlepels azijn of citroensap * olie om te bakken * 250 gr doperwtjes (diepvries) * zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokken van ca. 2 x 2 cm of vraag de slager om dit te doen. Doe de maozena in een kom en roer er de rijstwijn of de sherry en het eiwit door. Schep er de blokjes vlees door en laat intrekken. Giet de ananas af en vang het sap op. Snijd de ananas zonodig in blokjes. Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het groene deel apart. Snipper de ui en de knoflook. Roer 1 dl van het ananassap, de gezeefde tomaten, de honing, de sojasaus en de azijn of het citroensap in een kom door elkaar.

Bereidingswijze

Verhit een laagje van circa 3 cm olie in de wok of de koekenpan. Frituur de blokjes vlees met niet teveel tegelijk in circa 2 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de pan. Roerbak de ui, de knoflook, de paprika en het lichtgekleurde deel van de bosui tot de ui glazig is. Roer er de saus met de gezeefde tomaten, de ananasblokjes en de blokjes vlees door. Laat op een laag vuur circa 10 minuten stoven. Roer er tegen het eind van de stooftijd de doperwtjes door. Breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en peper. Schep het varkensvlees in een voorverwarmde schaal. Bestrooi met het groen van de bosuitjes. Geef er gekookte of gebakken rijst bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten