pasta in gerookte zalm en garnalensaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Heerlijke pasta met mediterane smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten
ui
2 blaadjes laurier
tomatenblokjes (blik)
1 doosje ongepelde garnalen
1 glas witte wijn
room culinair
gerookte zalm
broccoliroosjes
peper en zout
geraspte kaas
pasta (vlinderpasta)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zeef

Voorbereiding

Pasta beetgaar koken
Ui snipperen en fruiten met twee uitgeperste tenen knoflook in wat olijfolie. Garnalen pellen en de afgepelde kopjes samen met een glas witte wijn, tomatenblokjes en laurier bij de ui en knoflook doen. 1 Kwartier zachtjes laten koken. Giet de substabtie door een zeef.

Bereidingswijze

Broccoli roerbakken in een pan.
Het gezeefde geheel in de pan erbij doen op het vuur zetten en voeg er room culinair aan toe totdat het een zalmroze kleur gekregen heeft. Gerookte zalm klein snijden en er aan toe voegen. Peper en zou naar smaak toevoegen.

Beetgare pasta opwarmen in wat olijfolie.

Serveertip

Strooi er wat geraspte emmentaler of oude kaas over. Heerlijk met een glas witte wijn erbij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

piccalilly avatar
piccalilly

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten